2024. március 9., szombat

Napi felülről:

„Mert mindenki, aki mennybéli Atyám akaratát cselekszi, nekem testvérem és anyám.” 

Máté evangéliuma 12. rész 50. vers*

Áldott szombatot, a mennyei távlatokba látó szívet és egészséges testi, lelki családi közösségeket kívánok minden testvérem számára!

Nem szabad és nem is érdemes alábecsülni a jó, egészséges családi kapcsolatok jelentőségét, erejét és lehetőségeit. A történelem nem csupán egyének, személyek életútja, hanem ugyanúgy a családoké is. A földi boldogulásunk és boldogságunk alapjai az életerős, védelmező és értékes családi kötelékek, kötődések. Ezek a legtermészetesebb segítségeink a világban. Ajándékok, kincsek, amelyeket megfelelően értékelni és ápolni kell. A családi összetartás, együttműködés sokkal többre juttathatja a tagjait, mintha egyedül kellene boldogulniuk. Védőháló, fészek és erőforrás. Mindez még inkább igaz a mennyei családunk tekintetében, amelynek áldásait már a földi életben is megtapasztalhatjuk, nem csak a testünk halála után. Ez még azok életében is igaz, akik valamilyen oknál fogva a vérszerinti családjukkal nincsenek kapcsolatban. Ennek a közösségnek a mennyei Atya a szíve, ereje és biztosítéka. Onnan lehet felismerni, hogy ki tartozik ehhez az otthonhoz, hogy ki az, akinek személyes közössége van vele, figyel és hallgat a szavára. Ez a mennyei család átélhető valósága, ahol egymás igazi testvérei lehetünk Jézus Krisztus által.

Mennyei Atyám, hálás vagyok a családomért, amelyben megszülettem, és nagyon köszönöm, a mennyei családot, amelybe meghívtál Jézus Krisztuson keresztül!

*Csia Lajos fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!