2024. március 31., Húsvétvasárnap

Napi felülről:

„Az asszonyokat pedig így szólította meg az angyal: Ti ne féljetek! Mert tudom, hogy a megfeszített Jézust keresitek. Nincsen itt, mert feltámadt, amint megmondta. Jöjjetek, nézzétek meg azt a helyet, ahol feküdt.”

Máté evangéliuma 28. rész 5-6. vers*

Áldott húsvétvasárnapot, félelem helyett örömöt, bizonytalanság helyett élő reménységet kívánok minden testvérem számára!

Húsvét az élet győzelme a halál felett! Már nem csak az a biztos, hogy testünk mulandó, hanem az a titok is lelepleződött, hogy van élet a sír után, van feltámadás, lehet élő reménysége a lelkünknek. Jézus Krisztus valóságosan meghalt, teste nem hordozhatta tovább, de új életre kelt, egy romolhatatlan, múlhatatlan és igazi létre. A halál része lett a létünknek, mert ezt az utat választottuk, amikor hátat fordítottunk Istennek. Húsvét azonban bebizonyította, hogy az Örökkévaló Atya nem tette ugyanezt, nem törődött bele ebbe a helyzetbe! Jézus Krisztus által megszólított, hazahívott bennünket és ehhez az utat is elkészítette halálán és feltámadásán keresztül. Az angyali üzenet nekünk is szól: Ti ne féljetek! Aki tényleg a megfeszített Jézust keresi, az találkozni fog a feltámadt Úr jelenlétével és erejével. Megnyílt a mennyek országa mindazok számára, akik benne hisznek és reménykednek, hogy tovább láthassunk a síron, azon a halandó testen, amelyben most élünk egészen a valódi otthonunkig!

Mennyei Atyám, hálát adok Jézus Krisztus feltámadásáért, amely számomra is az élet reménysége és bizonyossága lett!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!