2024. március 30., Nagyszombat

Napi felülről:

„Elkísérték őt az asszonyok, akik együtt jöttek Jézussal Galileából, és megnézték a sírboltot meg azt is, hogyan helyezték el Jézus testét. Azután visszatértek, illatszereket és drága keneteket készítettek. Szombaton azonban pihentek a parancsolat szerint.”

Lukács 23. rész 55-56. vers*

Áldott nagyszombatot, az ünnep előkészületének minden terhe között és mellett Isten mélységes szeretetének jelenlétét és békességét kívánom minden testvérem számára!

Nagyszombat híd a halál és a feltámadás között, az a szakasz, amelyet mindenképpen végig kellett járnia Jézus Krisztusnak is, hogy győzelme teljes és végleges legyen. Testét sziklába vágott sírboltba helyzeték, de ettől kezdve egészen másként számoltak vele kapcsolatban a földön és másként a mennyben. Azok a nők, akik szemtanúként minden borzalmat, megaláztatást átéltek, ami Jézussal történt nem menekültek el, nem hagyták magára, sőt a váratlan, sietős és befejezetlen temetésén is részt vettek. Az volt a tervük, hogy szombat elmúltával az előre elkészített értékes illatszereket és keneteket használják majd fel Mesterük méltó búcsúztatására! Szeretetük túllépet a félelmeken és mindent meg akartak tenni a holtest végtiszteletére, bebalzsamozásához. Eközben a mennyben már a feltámadás diadala készülődött. Nem gyászoltak, nem szomorkodtak, mert minden elvégeztetett, amit testben megtehetett a Megváltó, most már csak rövid idő kérdése volt, hogy mikor kel fel a világosság, az elmúlhatatlan és győztes élet!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Jézus Krisztus mindent megtett értem is, hogy a halál helyett, az élet arasson győzelmet bennem!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!