2024. március 17., vasárnap

Napi felülről:

„De Krisztus Jézus éppen azért könyörült meg rajtam, a legnagyobb bűnösön, hogy így mutassa meg mindenkinek, milyen határtalan nagy a türelme. Azt akarta, hogy példa legyek azok számára, akik majd utánam fognak Jézusban hinni, és így eljutnak az örök életre.”

Pál első levele Timóteushoz 1. rész 16. vers*

Áldott vasárnapot, Jézus Krisztus türelmének, jóindulatának és szeretetének minél teljesebb, valóságosabb megélését és erejét kívánom minden testvérem számára!

Az Istenben vetett hitünk vagy éppen hitetlenségünk csak abban az értelemben magánügy, hogy saját életünk, lelkünk felől nekünk kell majd számot adnunk, miközben minden döntésünkre, tettünkre hatással van, tehát a környezetünket is befolyásolja. Egy kapcsolat erejét a kölcsönös tisztelet, elfogadás és szeretet adja meg. A mennyei Atya először is megteremtette számunkra ezt az egész világot, másodszor pedig Jézus Krisztus által megmutatta mennyire szeret és vár magához bennünket, annak ellenére, hogy hátat fordítottunk neki és nélküle éltük az életünket. Ez a határtalan türelem, jóakarat és irgalom képes megváltoztatni a szívünket, hogy ne maradjon viszonzás nélkül bennünk sem Isten felemelő szeretete. Nem könnyű szembe nézni és elismerni gonoszságunk mélységét és másokat is megterhelő hatását, de enélkül szabadulni sem tudunk belőle. Amikor azonban valóban megfordulunk és elkezdünk felfelé haladni, az értelmünk Jézus Krisztusban vetett hittel kezd el gondolkodni, akkor ez a változás sem marad titokban. Minden áldás és ajándék, amit elfogadtunk az Úrtól azokért is kaptuk, akikre hatással lehet az életünk! A tiszta szívből, jó lelkiismeretből fakadó hit felfelé mutató jelzés lesz mindenki számára!

Mennyei Atyám, köszönöm azt a határtalan türelmet, amellyel felém is lehajoltál Jézus Krisztusban! Hálát adok, mert nem hagytál a hitetlenség útvesztőjében, hanem célt, értelmet és jövőt ajándékoztál, hogy az életem példa lehessen mások számára!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!