2024. május 29., szerda

Napi felülről:

„Mert a fül úgy vizsgálja a szavakat, ahogyan az íny kóstolja az ételt.”

Jób könyve 34. rész 3. vers*

Áldott szerdát, egészséges, körültekintő és megfontolt hallást, figyelmet kívánok minden testvérem számára!

Azt, hogy mit hallunk meg nem a véletlen műve. Legtöbbször azonban nem vagyunk ebben a kérdésben még annyira sem figyelmesek, mint az étkezésünk tekintetében. Attól, hogy valami érdekel bennünket, izgalmas, érdekes a fülünknek, még nem biztos, hogy hasznos is. Azok, akik befolyásolni szeretnének bennünket, valamilyen terméket reklámozni, gondolatot beültetni a fejünkben pontosan ezt használják ki. Úgy csomagolják a mondanivalójukat, hogy az eladható legyen. Minél nagyobb a hazugság, csalás, annál megtévesztőbben fogják előadni azt számukra. Azokra az érzelmekre fognak hatni, amelyekre nyitott a fülünk, ezek közül a félelmünk, az irigységünk és mások kibeszélésének az élvezete nagyon hatásos terület. A testünk tekintetében igen nagy bajban lennék, ha csak azt válogatnánk ki, ami édes, ami elsőre élvezetes, mert az egészségünk látná kárát. Ez nincs másképpen az értelmünk, hitünk esetében sem. Körültekintően és megfontoltan kell fülelnünk, nem muszáj az érzéseinkre hagyatkozni, hanem a józan eszünkre, a bölcsességre és Isten vezetésére, hogy ne rontsuk el, ne terheljük le a közérzetünket mindenféle tetszetősnek tűnő, de romlott gondolattal és hírrel.

Mennyei Atyám, segíts, hogy egészséges legyen a lelki hallásom! Elengedjem a fülem mellett, ami megfertőzné a gondolkodásomat, de figyelmes legyek minden építő és felemelő üzenetre, ami a javamat szolgálja!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!