2024. május 27., hétfő

Napi felülről:

„Mózes így folytatta: Ha látod, hogy egy másik gazdának az ökre, tehene, juha vagy kecskéje elkóborol, ne menj el mellette közömbösen, hanem feltétlenül tereld vissza a gazdájához.”

Mózes ötödik könyve 22. rész 1. vers*

Áldott hétfőt, a közömbösség, elzárkózás és önző hozzáállásunk csapdájának felismerését, elkerülését és az emberi felelősségeink gyógyító megélését kívánom minden testvérem számára!

Annyi mindennel próbálnak bennünket becsapi, félrevezetni, oly sok sebet kapunk embertársainktól, hogy nem meglepő, ha bezárkózunk, elfordítjuk a tekintetünket és közömbösek maradunk a szükség idején. Nem szabad elhinnünk, hogy ez a helyes és biztonságos megoldás arra, hogy megvédjük magunkat és távol tartsuk az életünket mások bajától.  Nincs felelősségünk mindenkivel szemben, de ami a szemünk előtt történik, annak részesei leszünk és helyesen kell döntenünk, hogy mit teszünk meg és miért. Mennyire jólesik, ha azt tapasztaljuk, hogy valaki visszajuttatja hiánytalanul elveszett táskánkat, pénztárcánkat vagy javainkat, amiről lehet, hogy már le is mondtunk. Amikor nem sajnálják a figyelmet arra, hogy visszakerüljön hozzánk az az érték, amit valamilyen oknál fogva elhagytunk. Aki ezekben a helyzetekben emberséges módon cselekszik az segít a bizalom, a tisztesség és a becsület helyreállításában is. Nem közömbösségre születtünk, mert közünk van egymáshoz! Még mindig annak van több haszna és értelme, amikor figyelünk egymásra és szeretet által átlépjük a közöny falait!

Mennyei Atyám hálát adok, mert nem vagy közömbös irántam, figyelsz rám és segítesz! Taníts, hogy a bezárkózás és önző gondolkodás helyett veled lássam azt, ami elém kerül és tegyem meg mindazt, ami helyes és építő!   

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!