2024. május 20., hétfő

Napi felülről:

„Mivel én fogom kérni az Atyát, egy Segítőt is biztosít majd számotokra, hogy veletek legyen az egész korszakra.”

János evangéliuma 14. rész 16. vers*

Áldott pünkösdhétfőt, a mennyből kapott Segítő, Pártfogó bátorító és vigasztaló jelenlétét kívánom minden testvérem életére!

Vannak olyan korszakok az életünkben, amikor létszükségletünk van szülőkre, segítőkre, tanárokra, akik mellénk állnak, gondoskodnak a fejlődésünkről és az egészséges növekedésünkről. Azonban még érett felnőttként is fontos, hogy legyenek bátorító és megfelelő vigaszt nyújtó barátaink. Ezt hasonlóan élhetjük meg a lelki élet területén is, ami alapvetően határozza meg a jövőnket. Azzal, hogy Jézus Krisztus az Atyával együtt van, ajándékba kaptunk még egy Pártfogót, aki a javunkat akarja és munkálja. Ez a Szentlélek, akit bár nem látunk, mégis megismerhetünk, mert mellénk lett rendelve és a szívünk lesz az otthona, ha befogadjuk. Ez a korszak még nem zárult le, tehát ma is, most is módunkban áll élni ezzel a felülről biztosított lehetőséggel. Ezzel nem csupán rajtunk túlmutató mennyei erőforráshoz juthatunk, de folyamatos isteni jelenlétre is, amit lehet, hogy nem mindig fogunk tudatosan érzékelni, de attól még teljesen valóságosan velünk lesz. Nehéz az élet? A Szentlélek nem könnyebbé teszi, hanem bennünket formál olyanokká, akik szeretettel, hittel és reménységgel fogják végig küzdeni az összes nehézséget, úgy, hogy még másoknak is tudunk közben segíteni.

Mennyei Atyám, köszönöm a Szentlélek folyamatos jelenlétét, bátorítását, vezetését, segítségét és a megfelelő időben érkező vigasztalását is!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!