2024. május 21., kedd

Napi felülről:

„A nép, amely sötétségben jár, nagy világosságot lát. A halál árnyékának földjén lakókra világosság ragyog.”

Ézsaiás könyve 9. rész 1. vers*

Áldott keddet, minden reménytelenség, sötétség és homályos jövőkép ellenére Isten dicsőséges tervének, világosságának megtapasztalását kívánom minden testvérem számára!

Az életünk hihetetlenül sokrétű és szerteágazó törvényszerűségek összessége. A tudomány folyamatosan kutatja ezeket, hogy lehetőségünk legyen megfelelő módon segíteni a betegségek idején vagy támogatni a kívánatos működést. Miközben egyre több és jobb gyógymód áll a rendelkezésünkre, mintha mégis tudatlanok lennénk, úgy mérgezzük a testünket és tesszük tönkre az egészségünket. A lelki sötétség sem abból áll, hogy ne ismernék mi lenne a jó vagy a helyes, hanem az, hogy ennek ellenére tesszük a rosszat és maradunk a homályban. Tudjuk, hogy nem egészséges, nem használ, nem mutat kiutat a harag, a gyűlölet és a folyamatos neheztelés, mégis ragaszkodunk hozzá, mert Isten igazságának világossága helyett saját, vélt igazunk vakságában bízunk. A halál árnyékának völgye és földje nem embernek való lakóhely, mindemellett sokan itt tengetik az életük idejét, remény és szeretet nélkül. A mennyei Atyának azonban van hatalma arra és mindent megtett azért, hogy ne ez legyen a létünk vége, hanem megtapasztaljuk, meglássuk és felfedezzük örökérvényű világosságának csodáját és vezetését.

Mennyei Atyám, hálát adok, mert nem hagytál a sötétség fogságában, a halál árnyékának reménytelenségében, hanem eljöttél értem, hogy világosságot gyújts szívemben Jézus Krisztus által!

*Új Fordítású Biblia

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!