2024. június 21., péntek

Napi felülről:

„Éljetek szeretetben, ahogyan Krisztus is szeretett minket, és önmagát adta értünk áldozati ajándékul, Istennek kedves illatként.”

Pál levele az efezusiakhoz 5. rész 2. vers*

Áldott pénteket, a krisztusi, ajándékozó szeretet befogadását és megélését kívánom minden testvérem számára!

Valódi, őszinte és igaz szeretetben élni a mennyország előíze. Ezért, ami rajtunk áll, ami tőlünk függ, azt érdemes megtenni, hogy ebből minél többet érezhessünk, élhessünk át és ezen keresztül a környezetünk is. Ennek alapja az az önmagát átadó, megosztó és ajándékozó isteni szeretet, amely világossá vált a teremtésben, majd testet öltött Jézus Krisztus személyében, hogy bebizonyítsa, az Örökkévaló nem hagyott magunkra, nem mondott le rólunk, hanem hív és vár minket még most is! Nekünk nem az egész emberiséget kell jobbá tennünk, ez nálunk sokkal nagyobb feladat, de a saját határainkon belül felelősségünk, hogy milyen légkört munkálunk, milyen hozzáállást tanúsítunk, milyen gondolatokat ültetünk el és erősítünk meg. A gonoszság, hazugság és megtévesztés elég nyilvánvalóan tombol és rombol körülöttünk, legalább mi ne legyünk az eszközei, elősegítői. A szeretet még a romokból is képes otthont teremteni, mert ez a küldetése. A sivár pusztaságban is virágos és gyümölcsöskertet telepít, mert ez fakad a szívéből. Ez a mi elhívásunk!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert nem csak a gonosz pusztítását láthatom, hanem szereteted csodáját is! Én téged választalak, mert ez az élet útja!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!