2024. július 6., szombat

Napi felülről:

„Térjetek meg, elpártolt fiaim! Meggyógyítlak benneteket, bár elpártoltatok.  Itt vagyunk, eljöttünk hozzád, mert te vagy, Uram, a mi Istenünk!”

Jeremiás könyve 3. rész 22. vers*

Áldott szombatot, a lelki hazaérés valóságát, örömét, biztonságát és békességét kívánom minden testvérem számára!

A lelki hazatalálás, megtérés olyan, mint amikor felébredünk egy rossz álomból, ami alig akart véget érni, de amikor kinyitottuk a szemünket a világosság messze űzött minden árnyat. Meghallani a mennyei Atya személyesen bennünket hívó szavát, válaszolni a megszólításra és tapasztalni a szív otthonának örömét több, mint egy csodálatos élmény, maga az élet kiteljesedése. Van egy elképesztően szép és változatos világ, amibe beleszülettünk, körülvesz bennünket és élvezhetjük javait. Az Örökkévaló nélkül azonban csak bolyongunk, kesergünk és keresgélünk, mint elveszett gyermekek a játszótéren, miután rádöbbentek, hogy szem elől tévesztették a szülőket. Istenben vetett hit és a vele való személyes kapcsolat nélkül lehet élni, sőt még büszkék is lehetünk az önállóságunkra, a hitetlenségünkre, de ennek súlyos ára és következménye van. Ezzel szemben, amikor eljutunk odáig, hogy visszafordulunk a Teremtőnkhöz, kimondjuk, hogy szükségünk van rá és hozzá menekülünk, az nem a vég, hanem az új kezdet lesz számunkra, mert hazaérkeztünk.

 Mennyei Atyám, hálát adok, megszólító és haza hívó szavaidért! Itt vagyok, eljöttem hozzád, mert te vagy Uram és Istenem!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!