2024. január 29., hétfő

Napi felülről:

De mit mond az Írás? „Hitt Ábrahám Istennek, és Isten ezt számította be neki igazságul.”

Pál levele a rómaiakhoz 4. rész 3. vers*

Áldott hétfőt, az Istenben vetett hit jelenlétét, valóságát, erejét és biztonságát kívánom minden testvérem számára!

Nagyon könnyű elveszni, főleg így hét elején a feladataink sűrűjében. Saját, családi, munkahelyi elvárások töltik tele gondolatainkat, szívünket, osztják be az időnket és visznek egyik helyről a másikra. Szeretnénk a legjobban megfelelni a kihívásoknak, mégis mintha madzagon rángatnának a tennivalóink, alig hagyva valamiféle szabadságot számunkra. Ezért is várjuk annyira a most még messzinek tűnő hétvégét, ahol ez a nyomás valamelyest csökken rajtunk. Hol van, hol lehet ebben az Istenre figyelő lelkünk, a benne bízó életünk? Semmiképpen sem ezek után, mellett vagy valahányadikként a sorban. A hitünk az a kapcsolat, közösség és biztosíték, amely folyamatosan összeköt bennünket Isten országával és mennyei hazánkkal. Amikor elhisszük az Örökkévalónak, amit megígért nekünk, amikor rendíthetetlen igazságként építkezünk a szavára, akkor ő ezt a lehető legkomolyabban veszi, és ez tesz bennünket igaz emberré, ez számít valódi értéknek az életünkben mindazok előtt, amit teszünk. Ez az a termőföld, amiből érdemes a gondolatainknak, szavainknak és cselekedeteinknek kiindulnia, hogy maradandó és jó gyümölcsöket hozzanak!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert Igéd eljutott hozzám és nem csak megszólított, de meg is változtatott. Hiszek neked, benned, mert nálad van a jelenem és jövőm minden igazsága, kincse és áldása!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!