2024. január 25., csütörtök

Napi felülről:

„Ugyanis bárhol van a kincsed, ott lesz a szíved is!”

Máté evangéliuma 6. rész 21. vers*

Áldott csütörtököt, a valódi értékeink, kincsünk és féltett dolgaink bölcs, helyes és maradandó megválasztását, gyűjtését és megőrzését kívánom minden testvérem számára!

Ne add el a szívedet, se aprópénzért, se a világ összes kincséért, mert egyrészt a végén úgyis egyértelmű lesz, hogy nem érte meg a múlthatatlant felcserélni a mulandóval. Másrészt azzal, hogy Jézus Krisztus az életét adta érted nem törődve, nem értékelve gyűjtögetni, gondolkodni és dolgozni mindenképpen csalódással és kudarccal fejeződik be. A legnagyobb kincsed nem a bankszámlám, ingatlanban vagy tárgyakban van és lehet, hanem a mennyei Atyánál. Ehhez ténylegesen hit által kell látni a jövőt nem csupán a két szemeddel. Nem a kezed gyűjtöget, hanem a szíved, amit tehát belül értékesnek tartasz, amibe belefekteted az idődet, ott érzed otthon magad, oda húzol, oda tartasz. Most még több út látszik kecsegtetőnek, vonzónak és csábítónak, de végén nem azt fogod bánni, hogy nem lett szebb házad, autód vagy ékszered, hanem azt, hogy olyan dolgokra fecsérelted az életedet, ami nem készített fel, nem adott semmit a folytatáshoz. Ezért ne azokat irigyeld, akik földi javakban gazdagok, hanem arra legyen nyitott a szíved, ami a szívedet összeköti a mennyel!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert megáldottál földi javakkal, de köszönöm, hogy az igazi kincsem mégis nálad vannak, a lehető legbiztosabb helyen!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!