2024. február 29., csütörtök

Napi felülről:

„Így járt el Ezékiás egész Júdában. Azt tette, amit jónak, helyesnek és igaznak lát Istene, az Úr.”

A krónikák második könyve 31. rész 20. vers*

Áldott csütörtököt, a gondolkodásunk, tetteink és döntéseink Isten szerinti formálódását, vállalását és alkalmazását kívánom minden testvérem számára!

Akár vezetőként, akár egyszerű beosztottként naponta több döntést is meg kell hoznunk, fel kell vállalnunk és meg kell valósítanunk. Ezek mérlegelésénél három nagyon eltérő igazodási pontot találunk, amelyek helyes sorrendje és aránya mutatja meg igazán, hogy miben hiszünk valójában. A sorban az első helyre szoktuk tenni a saját érdekeinket. Alapvetően mindenki törődik önmagával és ez nem csak természetes, de egyéni felelősségünk is. A második a család, a közösség, a környezetünk jóléte és gyarapodása, amelynek határa nagyban függ attól, hogy mekkora a szívünk, az elköteleződésünk és a hűségünk. A harmadik, ami igazából hosszútávon a legfontosabb az a mennyei tervekhez, célokhoz és útmutatáshoz való igazodás. Csak addig kerül ellentétbe ez a három egymással, amíg nem oldódik fel önző énünk mások felett való uralkodásra hajló mély és valós vágya az Isten szeretetében. Az igazi sikereink a közös győzelmek az Úrral és azokkal, akikkel egy csapatban lehetünk. Nem érdemes ennél kisebb célt kitűzni, minthogy azt tenni, amit jónak, helyesnek és igaznak lát az Örökkévaló, mert minden más egészséges vágyunk ebben fog beteljesedni.

Mennyei Atyám hálát adok, mert terved, akaratod és útmutatásod a legjobb és legtöbb, ami célt mutathat és adhat nekem!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!