2024. február 28., szerda

Napi felülről:

„Isten, aki békességünk forrása, legyen veletek! Ámen.”

Pál levele a rómaiakhoz 15. rész 33.vers*

Áldott szerdát, a felülről érkező, mennyei békesség megtapasztalását, jelenlétét és bölcsességét kívánom minden testvérem számára!

A lelkünk békessége az a kincs, amit nem a sikerek magaslatai hoznak el számunkra vagy a kemény munka fogja a felszínre hozni valahonnan mélyről, mert mindezeknél több, egyszerre magasabb és mélyebb. A békesség a szívünk megnyugvása az élet tenyerében és akkor lesz maradandó, amikor felfedezzük, hogy ez a kéz valójában a mennyei Atya felénk nyújtott karjához tartozik. Nem tűzszünet vagy vihar előtti csend, hanem az Istennel és emberekkel is rendezett kapcsolatok otthona. A békesség azt üzeni, hogy a helyemen vagyok, nem kell menekülnöm sem magam, sem mások elől, mert nincs miért. Tudom, hogy ki vagyok, ki lehetek és kinek a segítségével. Van egy mennyei forrás, amely táplálja ezt a hitet és tudást, ráadásul ma is működik és hat. Ebből érdemes meríteni, táplálkozni és élni, hiszen ezt semmi mással nem lehet pótolni vagy helyettesíteni. Ennek minden cseppje Isten szeretetét bizonyítja és teszi valóságossá bennünk, azt a meggyőződést, hogy van áldott jövőnk, amelynek biztosítéka az Örökkévaló ígérete és segítsége.

Mennyei Atyám hálát adok a békességért, amelynek forrása te magad vagy!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!