2024. február 26., hétfő

Napi felülről:

Mert ez a parancsolat: „ne paráználkodj, ne ölj, ne lopj, ne kívánd a másét”, és bármi más parancsolat ebben az igében foglalható össze: „Szeresd felebarátodat, mint magadat!”

Pál levele a rómaiakhoz 13. rész 9.vers*

Áldott hétfőt, a valódi szeretet egészséges, védelmező és biztonságot nyújtó jelenlétét, megélését és erejét kívánom minden testvérem számára!

A felülről kapott parancsokat, kijelentéseket és határokat nem azért kaptuk, hogy korlátozzanak bennünket, hanem azért, hogy megvédjenek bennünket saját rossz értékrendünktől, döntéseinktől és vágyainktól. Ráadásul ezek nem is egyszerű felszólítások vagy elvárások, hanem inkább egy jó választásból fakadó következmények. Amikor a hűség mellett kötelezzük el magunkat, akkor nemet fogunk mondani a hűtlenségre. Amikor tudjuk, hogy kitől kaptuk az életet és értékeljük a különlegességét, akkor nem fogjuk azt megvonni másoktól. Amikor kemény munkával dolgozunk és Istennek köszönjük a gyarapodásunkat, akkor nem fogjuk elvenni azt, ami másé. Amikor megelégedettek vagyunk és hálásak, akkor nem fogjuk mások javait, eredményeit irigyelni és kívánni. Mindezek pedig az igazi szeretet sokféle színei, megjelenései és gyakorlatai a mindennapokban. Legtöbb bűn a szeretet hiányának betegségéből fakad. Amíg pedig nem gyógyulunk ki belőle, addig ezek a problémák is jelentkezni fognak az életünkben. Istenünk valóságos szeretete képes és kész is arra, hogy kimentsen, helyreállítson és megerősítsen abban, hogy elkötelezetten kövessük a szeretet mennybe vezető útját.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy a szeretet valóságos megélésben bontakoztatod ki az életem teljességét, igazi értékét és áldott jövőjét is!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!