2024. február 17., szombat

Napi felülről:
„A testvéri szeretet maradjon meg bennetek és közöttetek!”

A zsidókhoz írt levél 13. rész 1. vers*

Áldott szombatot, a szeretetünk egészséges kifejezését, megélését és örömét kívánom minden testvérem számára!

Sokszor pont azokkal szemben vagyunk kevésbé türelmesek, figyelmesek és érzékenyek, akik közel állnak hozzánk, a családtagjaink, barátaink, testvéreink, mert úgy gondoljuk, hogy velük kapcsolatban nem kell annyira viselkednünk, elengedhetjük magunkat vagy többet megengedhetünk magunknak. Pedig pont nekik kell a legtöbbet elszenvedni tőlünk, türelmesnek lenni és folyamatosan elviselni minket. Ennek értékét és áldozatát eltakarhatja a szemünk elől, a közelség, a megszokottság és az elvárásaink velük szemben. Ahogyan a szemüveget újból és újból meg kell tisztítanunk ahhoz, hogy élesen láthassunk, úgy a testvéri, baráti szeretet is ápolni, gondozni szükséges, hogy megmaradjon bennünk és köztünk. Ezek azok a kapcsolataink, amelyek minőségétől alapvetően függ a boldogság és biztonság érzetünk. Észre sem veszük az összefüggést, de, amikor ezeket elhanyagoljuk, nem értékeljük megfelelően, akkor különböző lelki hiánybetegségek fognak jelentkezni az életünkben, amelynek keserűségét éppen rajtuk vezetjük majd le. A megoldás pont az ellenkezője, időt hagyni a jó beszélgetésekre, közös élményekre és a kapcsolatok ünneplésére!

Mennyei Atyám, hálát adok a családomért, testvéreimért és barátaimért! Köszönöm, hogy annyi türelmet, odafigyelést és szeretetet kaphatok bennük és általuk!  

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!