2024. április 29., hétfő

Napi felülről:

A második hasonló ehhez: „Szeresd felebarátodat, mint magadat.”

Máté evangéliuma 22. rész 39. vers*

Áldott hétfőt, embertársunk szeretetében saját személyünk egészséges elfogadásának kiteljesedését kívánom minden testvérem számára!

A gyümölcsöző szeretet fája egészséges és mély gyökerekkel rendelkezik, hogy akkor is képes legyen növekedni, amikor a külső körülmények nem támogatóak. A legfontosabb a szív, vagyis a fő gyökér megléte, a mennyei Atya szeretetéből táplálkozó élet biztosítéka. Emellett a többi mellék és hajszálgyökér adja meg azt a lehetőséget, hogy minden szükséges tápanyag rendelkezésre álljon, ami a saját magunkról való helyes gondolkodás és gondoskodás megléte. Akkor leszünk szabad és örömtől teljes szeretetadakozók, amikor a szívünk, lelkünk pontosan megkapja tőlünk azt, amire a legnagyobb szüksége van az őszinte elfogadást. Amíg harcban állunk önmagunkkal, nem tudunk hálás szívvel gondolni arra, akiknek teremtettünk, addig kényszermegoldásokat fogunk alkalmazni, pótszerek után nyúlunk, folyamatos csalódás lesz az életünk önmagunkban és ezzel együtt másokban is. Arra a szeretetre születtük, amely segít azzá válni, akinek megálmodott bennünket a mennyei Atya. Nem az az önzőség, ha egészségesen szeretjük önmagunkat, mert csak így tudunk másokat is helyesen szeretni, hanem amikor az önsajnálat lép ennek a helyébe és ezért másoktól várjuk el azt, amit nekünk kellene megtennünk először!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert mindenkinél jobban szeretsz és ezért szerethetem magamat is, olyannak, amilyennek megterveztél! Köszönöm, hogy van miből adnom másoknak, mert annyit kapok tőled, hogy szeretetbőségben élhetek!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!