2024. április 28., vasárnap

Napi felülről:

„Jogosnak gondolod-e, ha ezt mondod: Igazam van Istennel szemben?”

Jób könyve 35. rész 2. vers*

Áldott vasárnapot, az Istenhez menekülő, az igazságot nála kereső lélek megbékélését, biztonságát és örömét kívánom minden testvérem számára!

Az élet igazságtalan, ha nem az egész képet látjuk és nézzük, ezt pedig a Mindenható segítsége nélkül nem tudjuk megtenni. Teljesen jogosnak érezhetjük a felháborodásunkat a bennünket ért méltatlanság, nyomorúság vagy szerencsétlenség miatt, de nem mindegy, hogy mit kezdünk ezzel az érzéssel. Még akkor is, amikor magát az Istent vádoljuk a balsorsunkért és nem tartjuk igazságosnak a minket ért csapásokat, akkor is nála érdemes keresni a válaszokat, senki másnál. Jób szenvedéseinek történetéből ez az egyik fontos tanulság, amit érdemes megértenünk. Nem fogunk minden velünk kapcsolatos összefüggést tökéletesen átlátni, főleg nem akkor, amikor a fájdalom, a gyász vagy a felháborodás szemüvegén keresztül tekintünk az eseményekre. Az viszont létkérdés, hogy a keserűségünk mérgét az Úr előtt öntsük ki, hogy ne magunknak vagy másoknak ártsunk vele. Nem az a baj, ha úgy érezzük, hogy igazunk van Istennel szemben, hanem az, ha emiatt elkerüljük őt, nem beszélünk vele és nem adunk lehetőséget arra, hogy a lelkünk válaszokat és vigasztalást találjon nála és benne!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy te sokkal jobban szeretsz annál, mint amit én érzek ebből, amikor nyomorúság vagy nehézség ér! Nálad akarok keresni választ, vigasztalást és megbékélést, akkor is, amikor igazságtalannak érzem a helyzetemet!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!