2024. április 27., szombat

Napi felülről:

„Majd megfogva a gyermek kezét, ezt mondta neki: Talitha kúmi!, ami azt jelenti: Leányka, neked mondom, kelj fel!”

Márk evangéliuma 5. rész 41. vers*

Áldott szombatot, a mennyei érintés és ébresztő szó megtapasztalását, megújító erejét és örömét kívánom minden testvérem számára!

Jézus Krisztusnak volt és mai is van hatalma és lehetősége arra, hogy megérintse a szívünket, hozzánk szóljon és felébresszen bennünket halálos álmunkból. Számunkra az egyik legfontosabb kérdés, hogy mi lesz velünk, de az erre adott válasz első sorban attól függ, hogy a mennyei Atya szeretete mennyire jut közel hozzánk, éri el a lelkünket és halljuk meg a nekünk mondott kijelentését? Nem csupán a történetünkben szereplő tizenkét éves kislánynak volt szüksége arra, hogy Jézus kézen fogja és meggyógyítsa, hanem mindenkinek, aki elvesztette a jövő reménységét, de mégis élni szeretne. Itt első sorban az édesapa járt közben gyermeke életéért és jó helyen kereste a megoldást!  Azok pedig, akik csak a tényekig láttak gúnyosan mosolyogtak az isteni, bátorító szavak hallatán, de a szülői hit képes volt túllépni a félelmeken, aminek csodálatos ajándéka lett a kislány újjáéledése. Semmi sem végleg elveszett addig, amíg Isten Fiának kinyújtott keze megfoghatja és megszólíthatja! Még a halottak is hallhatják Jézus Krisztus hangját, hogy életük legyen és örömteli reménységük. Minden történetnek akkor és attól lesz jó vége, ha az Úr irgalma és kegyelme fejezheti be és ez a miénkre is igaz!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Lelked érintése és hozzám szól szavad nekem is életed ad!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!