2024. április 21., vasárnap

Napi felülről:

„és gazdagon teremjétek az igazság gyümölcsét Jézus Krisztus által Isten dicsőségére és magasztalására.”

Pál leveles a filippiekhez 1. rész 11. vers*

Áldott vasárnapot, az igaz szív és tettek bőséges, gazdag és maradandó gyümölcseit kívánom minden testvérem számára Jézus Krisztus által!

A gonoszság nem akkor kezdődik, amikor elkövetünk egy bűnt, hanem amikor megfogan a szívünkben a rossz szándék és engedjük, hogy ott gyökeret eresszen és helye legyen az életünkben. Az igazságosság ilyenkor háttérbe fog szorulni a gondolkozásunkban és a tetteinkben, mivel van mit rejtegetnünk és takargatnunk. Ezt nevezhetjük akár ördögi körnek is, ami egyre inkább messzebb visz az Istentől, mert ténylegesen a kísértő munkája áll mögötte. Ennek éppen az ellentétje, amikor átadjuk magunkat Jézus Krisztusnak és az ő igazságát fogadjuk el és kezdjük el alkalmazni az életünk valamennyi területén. Első lépésként a hazugságainkat leplezi le, hogy megszabaduljunk minden megkötözöttségtől, hamis reménytől és képmutató hozzáállástól. Ez egy gyomírtó és talajelőkészítő művelet, amely után alkalmassá válik a szívünk arra, hogy igaz, mennyei gondolatok és tettek kezdjenek el növekedni és teremni bőségesen. Isten dicsősége és magasztalása, amikor őszinte, tiszta és szeretettel teljes lélekkel tudunk és akarunk jót tenni, nem azért, mert elvárják vagy megdicsérnek érte, hanem azért, mert belülről fakad a lényünk mélyéről. Ez a mi elhívásunk, küldetésünk Jézus Krisztus által, amíg csak élünk!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert igazságod legyőzte bennem a gonosz munkáját! Köszönöm, hogy elhívtál egy áldott és gyümölcsöző életre, amely téged dicsőít és magasztal!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!