2023. szeptember 26., kedd

Napi felülről:

„Erre ezt mondta az Úr a Sátánnak: Észrevetted-e szolgámat, Jóbot? Nincs hozzá fogható a földön: feddhetetlen és becsületes ember, féli az Istent, és kerüli a rosszat.”

Jób könyve 1. rész 8. vers*

Áldott keddet, a menny örömét, megelégedettségét és dicsőségét kívánom minden testvérem életére!

A Mindenható örömét lelte a teremtésben és igen jónak látta mindazt, amit alkotott. Ugyanígy az Örökkévaló ma is figyeli, látja és értékeli mindazok életét, akik, a jóra odaszántan, hittel, szeretettel és becsületesen küzdenek a földi élet nyomorúsága közepette. A mennyből is látszik, egészen odáig felragyog azoknak az élete, tiszta szíve és elkötelezettsége, akik nem alkudtak meg a gonosszal, nem adták fel a küzdelmet a jóért és teljes bizalommal vannak Isten felé. Az egyik fontos kérdés számomra, hogy észreveszem-e és megfelelően értékelem-e azokat, akik az Úr előtt kedvesek, mert olyan fényes lelkük van. Nem véletlen, hogy nem arra hivatkozik a mennyei Atya, hogy milyen gazdag, tekintélyes vagy bölcs volt Jób, hiszen mindezeket tőle kapta ajándékba, hanem arra, ami a szívét jellemezte, azt, ami az Istenbe vetett hiténének a következménye, gyümölcse lett. A történetből kiderül, hogy mindez nem mentette meg Jóbot a nehéz próbáktól, a szenvedések valóságától, de az biztos, hogy végül ő került ki győztesen a gonosz minden kísértése ellenére is.

Mennyei Atyám, hálát adok, mert te gyönyörködsz a jóban, örömöd leled a tiszta hitben és azok mellé állsz, akik ragaszkodnak hozzád!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!