2023. október 8., vasárnap

Napi felülről:

„Én világosságul jöttem a világba, hogy aki hisz énbennem, ne maradjon a sötétségben.”

János evangéliuma 12. rész 46. vers*

Áldott vasárnapot, Jézus Krisztus világosságának jelenlétét, erejét és hatalmát kívánom minden testvérem számára!

Amennyire zavaró a fény hiánya ahhoz, hogy természetesen tudjak élni, annyira nélkülözhetetlen a mennyei világosság a lelki-szellemi sötétség leküzdéséhez. A fény nem öncélú, nem magának való, hanem megnyitja a távlatokat, láthatóvá teszi az addig láthatatlant és biztonságot ad a következő lépésekhez. Jézus Krisztus nagyon világos és egyértelmű céllal érkezett közénk. Az lett a küldetése, hogy megmentse a világot, mindazokat, akik befogadják azt általa hozott fényt, hogy többé ne bolyongjanak az élet útvesztőjébe, ne haljanak bele a tévelygésükbe, hanem felfedezhessék a mennybe vezető utat és ennek a világosságnak a segítségével végig is találjanak rajta. Sajnos, lehet jól érezni magamat a sötétségben, hiszen akkor nem csak én nem látok világosan, de könnyen megtéveszthetek másokat is, hiszen titokban tarthatom a gondolataimat és a tetteimet. Ezt a hozzáállásomat kell először megítélnem és elengednem ahhoz, hogy igényem, vágyam és kérésem is legyen a felülről jövő világosság jelenléte az életemben. Igaz, hogy ezzel leleplezem a hibáimat, bűneimet és hazugságaimat, de egyben meg is gyógyulhatok belőlük és felfedezhetem azt reményteljes jövőt, amit Jézus Krisztus készített el számomra!

Mennyei Atyám, hálát adok azért a világosságért, amit Jézus Krisztusban kaphattam tőled, hogy ne kelljen a sötétségben tapogatóznom, hanem láthassam a célt, ahová az életem tart!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!