2023. október 28., szombat

Napi felülről:

„Mert aki engem megtalál, az életet találja meg, és kegyelmet nyer az Úrtól.”

Példabeszédek könyve 8. rész 35. vers*

Áldott szombatot, a felülről való bölcsesség befogadását, használatát és örömét kívánom minden testvérem számára!

Az a bölcsesség, ami jóval megelőzte az emberi gondolkodás megjelenését, amire alapozva teremtetett ez a jelenlegi világ ma sem elérhetetlen, nincs elrejtve titokzatos módon. Leginkább csak saját büszke és önző okoskodásaink építenek olyan falakat, amelyek elzárhatnak bennünket ettől a kincstől. Az emberi tudományom ennek fizikai valóságából lépésről lépésre felismer összefüggéseket, de sajnos sokszor nem építésre, hanem pusztításra használja ezt a tudást. Mindez az örökkévaló bölcsesség alkotásainak vizsgálatából ered, de ennél is fontosabb magát a forrást megismerni. A mennyei Atya kinyilatkoztatta, megmutatta és bebizonyította, hogy az életünk több, mint a testünk léte és a valódi bölcsesség számol ezzel, sőt számít is rá. Nem mindegy tehát, hogy miért és kiért élünk, küzdünk, kinek és kiben hiszünk, reménykedünk. Túl drága, egyedi és megismételhetetlen az életünk ahhoz, hogy tönkre tegyük és elpazaroljuk hosszú távon értéktelen és mulandó célokra. Isten szeretetének bölcsessége megjelent emberi testben, hogy elhozza számunkra a lélek békességét, biztonságát és igazi létét, amely nélkül sohasem lehet teljes életünk.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy a tőled való bölcsesség ma is arra tanít, hogy mit jelent veled együtt megélni az életet, mit jelent jóindulatot és kegyelmet találni nálad és benned!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!