2023. október 22., vasárnap

Napi felülről:

„Atyám, azt akarom, hogy akiket nekem adtál, azok is ott legyenek velem, ahol én vagyok, hogy lássák az én dicsőségemet, amelyet nekem adtál, mert szerettél engem már a világ kezdete előtt.”

János evangéliuma 17. rész 24. vers*

Áldott vasárnapot, Istenünk szeretetének és dicsőségének valóságos megtapasztalását kívánom minden testvérem számára!

Habár ténylegesen hatalmas a távolság és a szakadék a mennyei dicsőség és a földi gonoszság között, de van út, megoldás és lehetőség ennek leküzdésére, mert Jézus Krisztus kiépítette azt számunkra. Ő azért érkezett közénk, hogy a mennyei Atya örök tervét, amely szeretetéből fakadt megvalósítsa és betöltse. Az eltévedt, maga által készített isteneket imádó embert hazahívja oda, ahova teremtettségéből eredően tartozik. Ezért nem csupán annyi az életcélunk, hogy valahogy elboldoguljunk ebben a világban, hanem az is, hogy a jelenlévő rossz ellenére megkeressük, megtaláljuk és megismerjük teremtő és éltető Istenünket! Mivel először ő lépett egy isteni lépést felénk, nekünk már csak azt az emberit kell megtennünk, amely végtelenül egyszerű, mégis olyan nehéznek tűnik. Megadni magunkat az Örökkévaló szeretetének, befogadni Szentlelkét és hit által elindulni az ő útján. Ennek a végén pedig ott vár ránk Megmentőnk kitárt karokkal, hogy megossza velünk örök dicsőségét, hiszen pontosan értünk, ezért szenvedte el a kínokat, és ízlelte meg a halált.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy szeretetedből megnyitottad a menny dicsőségét még előttem is Jézus Krisztus által! Hálát adok, hogy Megváltom vár rám, és az az akarata, hogy ott legyek vele együtt az ő dicsőségében!   

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!