2023. október 14., szombat

Napi felülről:

„Vajon Isten érdekében beszéltek hamisan? Vajon az ő kedvéért ravaszkodtok ennyire?”

Jób könyve 13. rész 7. vers*

Áldott szombatot, az indítékaink, szándékaink és céljaink tisztaságát, egyenességét és világosságát kívánom minden testvérem számára!

A titkos céljaim, hátsó szándékaim, amelyeket el szeretnék érni, nagyon könnyen felülírják hitemet, tiszta lelkiismeretemet pedig tévutakra vezetik. Érdemes tehát szembenéznem azokkal a kérdésekkel, amelyek abban segítenek, hogy megláthassam a valódi énemet, vágyaimat. Kényelmesnek tűnik elbújni az általam kitalált Istenkép mögé és onnan mutogatni, ítélkezésekkel dobálózni és megszégyeníteni másokat. Vajon kinek áll érdekében, amikor megengedem magamnak, hogy a haragom szabadon tomboljon, amikor gyűlölettel és megvetéssel beszélek másokról? Kinek a kedvéért pletykálok, terjesztek lejárató híreket és beszélek ki bárkit a háta mögött? Mi az indítékom, arra, hogy szeretet nélkül legyek az igazság bajnoka és hőse? Tényleg az Úr kért arra, hogy irgalmatlanul, kegyetlenül és együtt érzés nélkül mondjam büszkén a véleményemet? Vajon a menny terve az, hogy megterheljek másokat olyan elvárásokkal, amelyeket én sem tartok be, de legalább képviselem őket? Nem Isten szorul arra, hogy a pártját fogjam, hanem nekem van szükségem arra, hogy megtisztítson a hazugságaimtól és mellém álljon szeretetével a kapcsolataim építésében is!

Mennyei Atyám hálát adok, mert nálad van az igazság, a jóság és a szeretet forrása! Segíts, hogy ne csapjam be se önmagamat, se másokat önző és hamis gondolkodásommal!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!