2023. október 12., csütörtök

Napi felülről:

„Emeljük fel kezünket és szívünket a Menny Istenéhez!”

Jeremiás Siralmai 3. rész 41. vers*

Áldott csütörtököt, a háborús események és nehézségek árnyékában az Isten felé emelt szívünk békésségét és megerősödését kívánom minden testvérem számára!

Az elmúlt évek világrengető kihívásai, nehézségei és szörnyűségei tovább folytatódnak, pedig már szívesen megnyugodtunk volna egy hosszabb időre. Nehéz megélni, hogy miközben látjuk a mérhetetlen emberi szenvedést látszólag nincs semmi lehetőségünk arra, hogy változtassunk az eseményeken. Annyi hír és megtévesztés, tény és hazugság, vélemény és gyűlöletbeszéd árad ránk naponta, ami összemossa a jót a rosszal, az igazat a hamissal, hogy még a lelkiismeretünk is folyamatos fertőzésveszélynek van kitéve. Igazán embernek lenni, maradni és így küzdeni a jóért, ráadásul a jóval azért is kihívás, mert gyengeségnek tűnik és nem illik egyik szekértábor gondolkodásmódjába sem, ahol a cél szentesíti az eszközt, az egyének pedig csak kellékek a játszmában. Ez egy ördögi logika, ami kegyetlen, személytelen és embergyilkos a világ kezdete óta. A hit ellenben nem adhatja fel a küzdelmet, amelynek alapja és elengedhetetlen része, hogy a besározott, elcsüggedt szívünket felemeljük a Menny Istenéhez, akinek van hatalma arra, hogy vigasztalást, békességet és megújult erőt öntsön belénk az előttünk álló kihívások elviseléséhhez, megharcolásához!

Mennyei Atyám, hozzád emelem kezemet és szívemet, mert ott van a legjobb hely arra, hogy a csüggedést helyett reménységet, a félelem helyett bátorságot és kishitűség helyett bizalmat találjak!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!