2023. október 1., vasárnap

Napi felülről:

„Ne mondd ezt: Mi az oka annak, hogy a régi napok jobbak voltak, mint ezek? Nem vall bölcsességre az ilyen kérdés.”

Prédikátor könyve 7. rész 10. vers*

Áldott vasárnapot, a múlt virágának szépségét, a jelen gyümölcsének ízét és a jövőbe vetett magok reménységét kívánom minden testvérem számára!

A múltról, a hátrahagyott napok dicsőségéről, jelentőségéről csak azzal a bölcsességgel érdemes gondolkodni és beszélni, amely segíti a jelen helyes és gyümölcsöző megélését, valamint bátorítást ad a jövőbe vetett reménység kiteljesedésére! A régi időket az emlékezés homályos szemüvegen keresztül látjuk, ami pont a lelkünk védelme érdekében általában megszépíti azokat, főleg a saját szerepünket. Ezért a tanulságokat nagyon fontos levonni belőlük, de nem engedhetjük meg, hogy az emlékeink kerüljenek az álmaink helyére. A mindennapi élet is arra tanít, hogy sokkal többet nézzünk előre, a lábunk elé, mint hátrafelé. Egy unoka, dédunoka a jövő reménysugara lehet egy idősödő embernek, mert annak a virágnak az egyik magja, ami a múltban ugyan elvirágzott, de a gyümölcse megszületett. Azon tehát lehetne gondolkodni, hogy a virág, a gyümölcs vagy a mag a jobb, szebb vagy értékesebb, de a bölcsesség arról beszél, hogy egyik a másikból fakad és mindig azt kell gondozni, ami éppen jelen van és azt kel előkészíteni, ami következik.

Mennyei Atyám, hálát adok a múlt virágaiért, a jelen gyümölcseiért és a jövőbe vetett magok reménységéért!

*Újonnan revideált Károli-Biblia.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!