2023. november 3., péntek

Napi felülről:

„Hasznomra vált, hogy megaláztattam, hiszen ezáltal megtanulhatom rendelkezéseidet.”

119. zsoltár 71. vers*

Áldott pénteket, a nehéz, nyomorúságos és problémás helyzetek tanításának felismerését, megértését kívánom minden testvérem számára!

Akármennyire is szeretném, hogy mindig, minden jól sikerüljön és ne legyenek megtépázó viharok az életemben, egyszerűen a lelkem fejlődéséhez, tanulásához és megértéséhez szükségem van nehéz, megalázó időszakokra is. Ezekben és ezek által olyan leckéket sajátíthatok el, amelyeket más módon képtelenség. Ezért az első ijedségem és félelmeim után ne felelőseket kezdjek el keresni és hibáztatni másokat, hogy így vegyek elégtételt a nyomorúságomért, hanem nézzek bele a hit messzelátójába és keressem meg, vegyem észre ezekben a helyzetekben is az Örökkévaló tanítását. Ami felőlem nézve jogosan megaláztatásnak érezhető, mennyei távlatokból lehet, hogy a lelkem formálódásának egyik fontos tantárgya. Ez az összefüggés nem ment fel senkit, aki vétkezett ellenem, de nekem segíthet abban, hogy ne a keserűség, harag vagy a gyűlölet fogságába kerüljek, hanem megerősödve, jobb emberként kerüljek ki a próbákból. Többször kérem, hogy a mennyei Atya vezessen, tanítson útjaira, ezekre pedig nem ritkán úgy válaszol, hogy megenged egy-egy éles, kiakasztó és megterhelő időszakot az életembe, ahol nem másokat fogok legyőzni, hanem önmagamat.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy még a megalázó helyzeteket is a javamra fordítod azáltal, hogy ezeken keresztül is tanítasz, jobbá formálsz!      

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!