2023. november 25., szombat

Napi felülről:

„Akkor az Úr megkérdezte Kaintól: Hol van Ábel, a testvéred? Kain ezt felelte: Nem tudom! Hát őrzője vagyok én a testvéremnek?”

Mózes első könyve 4. rész 9. vers*

Áldott szombatot, a felülről kapott felelősségeink felvállalását, betöltését és örömét kívánom minden testvérem számára!

A szüleimet, testvéreimet nem én választottam magamnak, nem én döntöttem a személyükről, de azért már én vagyok a felelős, hogy mit gondolok róluk, milyen felelősséget érzek velük kapcsolatban. Kain és Ábel az első testvérpár lett. Együtt nőttek fel, együtt játszottak, tanultak és fedezték fel a teremtett világot. Elválaszthatatlanok lehettek mindaddig, amíg Kain szívében meg nem változott valami a testvérével szemben. Addig úgy gondolta, hogy Ábel része az életének, boldogságának, vagyis hozzá tartozik. Miután az Úr kérése ellenére engedte, hogy a megbántódás és harag gyűlöletté növekedjen a lelkében már úgy látta, hogy öccse nem áldás, hanem akadály az életében. Nem a testvére többé, hanem az ellensége. Nem tartozik neki semmivel, sőt minél gyorsabban el kell tüntetnie őt a környezetéből, hogy jobb lehessen az élete. Ez vezetett az első gyilkossághoz. A mennyei Atya azonban egészen másként látta és gondolta mindezt. Egyértelműen számon kéri tőle testvérét, Ábelt. Kain minden felelősséghárítása és önző igazságérzete mögött pontosan tudta, hogy igenis védenie, segítenie és óvnia kellett volna öccsét, nem elpusztítania. Amíg a szívemben van felelősségérzet, figyelmes szeretet a családom felé, addig élvezhetem ennek az örömteli gyümölcseit is, amikor ezt elveszítem akkor marad a vádaskodás, viszály és keserűség.

Mennyei Atyám, hálát adok a családi kapcsolataimért, felelőségeimért, amelyek által formálsz, tanítasz és meg is védesz!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!