2023. november 10., péntek

Napi felülről:

„De az Úr így felelt: Márta, Márta! Túl sokat vállalsz magadra, és sokat aggodalmaskodsz!”

Lukács evangéliuma 10. rész 41. vers*

Áldott pénteket, a leterheltségeink, vállalásaink és felelősségeink egészséges és helyes átlátását, megértését és egyensúlyát kívánom minden testvérem számára!

Amikor tele van a szívem panasszal, leterhelődéssel és zaklatottsággal mások irányába, és úgy érzem akkor fognak majd elrendeződni a dolgok, akkor nyugodhatok meg, ha majd ők megváltoznak, másképpen viselkednek, akkor itt az ideje, hogy megvizsgáljam saját hozzáállásomat. Első sorban az indítékaimat és céljaimat. Miért vállaltam fel azokat a felelősségeimet, amelyek miatt most problémaim vannak a lelkemben? Legtöbbször bizonyítani szeretném önmagamnak és másoknak is, hogy én is vagyok valaki, amelynek az egyik módja, ha elvárásokat fogalmazok meg és akarok betartatni. Abban a pillanatban, amikor ezek nem szeretetre, tiszteletre és a másik megbecsülésére épülnek tévútra lépek. Meg fogom bántani a családtagjaimat, munkatársaimat vagy a szomszédaimat, mert már nem ők lesznek a fontosak, hanem az én elképzelésem és akaratom. Panaszkodni fogok a terheim miatt, miközben én állítottam fel azokat a mércéket, amelyeknek nem tudok megfelelni, de ezekért másokat hibáztatok. Akkor és addig van egészséges egyensúlyban a gondolkodásom, amíg több hálát, örömöt és szeretetet érzek, mint panaszt, elégedetlenséget vagy haragot.

Mennyei Atyám, kérlek segíts, hogy felismerjem a felesleges, leterhelő elvárásaimat, amelyek megmérgezik a kapcsolataimat!  

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!