2023. március 27., hétfő

Napi felülről:

„Az önfejű csak saját kívánságát követi, és dühösen elutasít minden bölcs tanácsot.”

Példabeszédek könyve 18. rész 1. vers*

Áldott hétfőt, a nyitottság, taníthatóság és az igazság iránti vágyunk megőrzését, építését és gyakorlását kívánom minden testvérem számára!

Az önfejűség, a másoktól való elhatárolódás és különcködés akkor lesz kísértés, majd gyakorlat az életünkben, amikor nagyobb értéknek tartjuk a saját elképzeléseinket, igényeinket és véleményünket, mint másokét. Amikor az én igazságom, valóságom lesz a mérték minden és mindenki más megítéléséhez. Amikor jobban tudok mindent másoknál, ráadásul erre még büszke is vagyok. Ez egy veszélyes út, még akkor is, ha az önérzetünk vágyából születik, mert nem attól leszünk igazán megbecsültek, ha másokat lenézünk, magunkat pedig felemeljük, hanem akkor, amikor készek vagyunk együtt növekedni és tanulni másoktól. A nyitottság és taníthatóság a lélek fiatalságának és egészségének ismertető jegyei. Aki bezárkózik, elkülönül vagy okoskodó megmondó emberré válik, az elveszíti azt az erőforrást, amely a közösség erejéből táplálkozik. Ráadásul ez befolyással van az Istennel való kapcsolatunkra is, hiszen képesek vagyunk még nála is bölcsebbnek, okosabbnak és értelmesebbnek gondolni magunkat. A felülre nyitott szív viszont mindig érdeklődő és érzékeny marad mások iránt is, mert ez tanulja a mennyei Atyától.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy nyitottságra, taníthatóságra és érzékenységre nevelsz, hogy betölthessem azt a szolgálatot, küldetést, amit rám bíztál!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!