A Szentlélek által vezetett gyülekezet.

Isten Lelkét erről ismeritek meg: amelyik lélek vallja, hogy Jézus Krisztus testben jött el, az Istentől van. Amelyik lélek pedig nem vallja Jézust, az nem az Istentől van. Ez az antikrisztus lelke, amelyről hallottátok, hogy eljön, most pedig már a világban van.

1János 4:2-3

Néhány hete a gyülekezetből néhányan arról beszélgettünk, hogy mit jelent az -főleg a gyakorlatban-, hogy a gyülekezet a lélek által vezetett. A fenti igevers mutatja, hogy ezzel a kérdéssel már az első gyülekezetben is foglalkoztak. Számos gyakorlati példát lehetne felhozni arra, amikor egy-egy konkrét esetben a Szent Lélek igazolja az általa való vezettetést, de azt hiszem, ha csak a gyakorlati példákon keresztül próbálnánk meg igazolni a Lélek munkáját az egyenes út lenne a sematizált törvénykezéshez. Egy héttel ezelőtt a vasárnapi igehirdetés alapjául szolgáló igeversben Jézus ezzel az ígérettel beszélt a Lélekről:
Jn 16:14. Ő engem fog dicsőíteni, mert az enyémből merít, és azt jelenti ki nektek. Mindaz, ami az Atyáé, az enyém; ezért mondtam, hogy az enyémből merít, és azt jelenti ki nektek.

A Lélek általi vezetettségnek tehát a legfontosabb visszaigazolása az, hogy a Lélek által vezetett élet, cselekedet, vagy gyülekezet Jézusra mutat, Jézust állítja középpontba. Ebből következően Jézus megismeréséhez és a vele való közösséghez elengedhetetlen a Szent Lélekkel való közösség. Hiszen elválaszthatatlanok egymástól. Tudom, hogy ez a pár mondat közel sem bontja ki a Lélek általi vezetettség témájában rejlő gazdagságot és nem is ad tökéletes választ minden gyakorlati kérdésre, de arra szeretném bátorítani és buzdítani elősorban saját magamat és titeket testvéreim, hogy imádkozzunk azért, hogy sokkal tudatosabban figyeljünk a Lélek általi vezetésre, keressük és akarjuk meghallani a lélek vezetését és a lélek hangját. Ezen túl pedig lássuk is meg a Lélek köztünk végzett munkáját és hálaadással dicsérjük érte Istent.

Drága Szent Lélek olyan nagy szükségem és szükségünk van a te éltető jelenlétedre. Hívunk téged Szent Szellem, hogy jöjj és légy jelen az alkalmainkon. Vágyunk arra, hogy alkalomról-alkalomra meglátogass minket és cselekedj közöttünk. Mutasd be számunkra Krisztus teljes gazdagságát és fújd át megújító, frissítő széllel az életünket és gondolkodásunkat. Mennyei Atyám, ahogyan Mózes nem akart tovább menni, ha a Te arcod nem ment volna velük, úgy mi sem akarunk sehova sem menni és semmit sem tenni a te drága Szellemednek éltető jelenléte és vezetése nélkül. Köszönjük, hogy te örömmel és bőséggel adod a te Lelked, ahogy megígérted. Ámen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!