2023. március 19., vasárnap

Napi felülről:

„A bűn az, hogy nem hisznek énbennem;”

János evangéliuma 16. rész 9. vers*

Áldott vasárnapot, a hit világosságát, felszabadító erejét és jelenlétét kívánom minden testvérem számára!

Jézus közvetlenül halála előtt arra készíti fel tanítványait, hogy milyen lesz az az időszak, amikor már testben nem lesz velük, de ennek ellenére a Szentlélek által folyamatos összeköttetésben maradnak. A Lélek az, amely leleplezi, felfedi előttünk, hogy a céltévesztésünk, tévedésünk és igazi bűnünk ott kezdődik és abban gyökerezik, ha és amiért nem hiszünk, bízunk Megváltónkban. Vagyis a mennyből kinyújtott kezet elutasítjuk, megvetjük vagy nem értékeljük megfelelően, mert jobbnak tűnő elképzeléseink vannak az életről. A hit nem a gyáváké, megalkuvóké és a hűtleneké, hanem azoké, akik meghallják a felülről érkező hangot, megszólítást, hívást és ennél kevesebbel nem is akarják többé beérni. Azoké, akik készek megfordulni, irányt váltani és elindulni a mennyei cél felé, mert megértették, hogy ott van az igazi otthonuk és jövőjük, itt pedig egyszerű vándorok, akiket hazavárnak. Sok vétkünk és bűnünk lehet, de mindegyikből van kimenekedés Isten segítségével, viszont abba csak belebukni tudunk, ha nem hiszünk benne és neki!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy elküldted Lelkedet, hogy leleplezze, felfedje előttem azt a bűnömet, amely eltakarta a szívem elől Jézus Krisztust! Hiszem, hogy te vagy az én jelenem és jövőm is!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!