2023. március 16., csütörtök

Napi felülről:

„Ura őt is megdicsérte: »Jól van, hűséges és derék szolgám! Jól gazdálkodtál ezzel a kevéssel, ezért sokkal többet bízok rád. Gyere, és örülj velem együtt!«”

Máté evangéliuma 25. rész 23. vers*

Áldott csütörtököt, a jól gazdálkodó, kitartó és hűséges szív dicsőséges örömét kívánom minden testvérem számára!

Többféleképpen szemlélhetjük az életünket, attól függően, hogy milyen szemüveg van rajtunk. Tarthatjuk ajándéknak, áldásnak vagy éppen szenvedésnek, átoknak. Nézhetjük úgyis, hogy mennyire kiszúrt velünk az élet, hogy csupán ennyi fér bele, de azzal a megértéssel is, hogy micsoda lehetőséget tartogat számunkra minden egyes nap. Az, hogy mi lesz velünk valójában az nagyban függ attól is, hogy mi melyik úton járunk ezek közül. Az biztos, hogy a mennyből is látható az életünk, és onnan nézve teljesen másként, felülről és a maga teljességében látszik minden dolgunk és ezzel együtt lesz csak igazságos. Felemészthetik éveinket a félelmeink és kétségeink és eljuthatunk úgy is a végére, hogy sem ember, sem a mennyei Atya nem mondhatja azt rá, hogy jól gazdálkodtunk vele, több, jobb lett a világ azzal, hogy itt voltunk. Tényleg nem sok, sőt kifejezetten kevés az a néhány évtized, amit ezen a földön tölthetünk, de arra éppen elég, hogy kiderüljön mennyire megbízható gazdái vagyunk, voltunk az élet kincsének. A Teremtővel való közös öröm pont abból fakad, hogy már testi létünk idején is együtt gondolkodunk, látunk és gazdálkodunk vele, akitől ezt a lehetőséget megkaptuk.

Mennyei Atyám, hálát adok a mai nap kincséért, lehetőségeiért és ajándékáért, akkor is, ha ebbe bőven jutott nehézség és fájdalom is. Segíts, hogy hűségesen és jól gazdálkodjak javaimmal!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!