2023. március 13., hétfő

Napi felülről:

„Ha a többség akar valami rosszat, te akkor se állj közéjük! Ne tanúskodj hamisan, még akkor se, ha mindenki más ezt teszi!”

Mózes második könyve 23. rész 2. vers*

Áldott hétfőt, az igazságosság jelenlétét és győzelmét kívánom minden testvérem szívében!

A megfelelési kényszer, a hangos sokaság elnémító ereje, a lelkünk gyávasága és megalkuvása mind-mind képes a szívünkbe írt igazság elhallgattatására és felülírására. Gyakran azért állunk egy tábor mellé, mögé mert, szerintünk ők a kisebb rosszat választják, és úgy van beállítva, mintha ez ettől jó, igazságos lenne. Nekünk azonban nem két rossz közül kell a kisebbet választanunk, hanem rosszak helyett a helyeset. A gonosz indulatokat és gondolatokat a többség, a sokaság, a hangoskodók vihar erejű széllé képesek változtatni, amely ellen csak azok tudnak szilárdan megállni, akik mélyen gyökereznek az igazságba. Sokszor pedig a valódi szeretet tud csak különbséget tenni, igazság és hamisság, helyes és helytelen között. A rosszakarat sohasem élő szeretetből táplálkozik, hanem valamilyen önző szándékból. Ez tesz különbséget vakbuzgó rajongás és szívből fakadó elkötelezettség között. Az egyik öl, megnyomorít és eltorzított igazságot képvisel, a másik életet, reményt biztosít, mert Isten igazságát és szeretetét képviseli.

Mennyei Atyám, hálát adok, hogy te magad vagy az igazság! Segíts, hogy se a többség, se a rossz példa ne tántorítson el soha attól, hogy téged képviseljelek!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!