2023. május 7., vasárnap

Napi felülről:

„Mert nagy dolgot tett velem a Hatalmas! Szent a neve!”

Lukács evangéliuma 1. rész 49. vers*

Áldott vasárnapot, az édesanyák, szülők és a családunk felé való tiszteletünk, szeretetünk valódi és mély kimutatását kívánom minden testvérem számára!

A fiatal Mária akkor mondta ki ezeket a szavakat, amikor már szíve alatt hordozta Jézust és meglátogatta idősebb rokonát Erzsébetet, aki öreg kora ellenére szintén várandós volt. Mindketten felülről kapott ajándékként tekintettek a születendő gyermekükre, de megélték azt is, hogy ezt nem volt könnyű felvállalni mások előtt, ezért hónapokra elvonultak és nem mutatkoztak. Maguk között örömmel és hittel beszéltek arról, hogy milyen nagy dolgot tett velük az Úr és készültek az anyaság kihívásaira. Két alázatos, de elszánt édesanya, akik a körülményeik ellenére minden tőlük telhetőt megtettek az övéikért. Mindkét gyermek János és Jézus is óriási feladatra készült, felülről kapott küldetésre, amely a mennyből indult el, de a szülőkön keresztül folytatódott, lett valóság. Elkötelezett édesanyák odaszánt fiaik.

Ma, amikor az édesanyákat köszöntjük, rájuk emlékezünk, akkor a köszönetünkben legyen benne az a csodálat és tisztelet, amellyel képesek voltak szenvedni, terheket vállalni és küzdeni értünk. Nem azért, mert mindent jól csináltak, hanem azért, mert értünk, miattunk, a mi jövőnkért vállaltak áldozatot! Ez is az Úrtól van, mert nagy dolgokat tett velünk az Örökkévaló!

Mennyei Atyám, hálát adok szüleimért, értem hozott áldozatukért! Köszönöm, hogy rajtuk keresztül is kimutattad felém való szereteted!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!