2023. május 6., szombat

Napi felülről:

„Minden szabad számomra, de nem minden szolgálja javamat. Minden szabad számomra, csak ne én kerüljek majd valaminek a hatalma alá.”

Pál első levele a korinthusiakhoz 6. rész 12. vers*

Áldott szombatot, az Istentől kapott szabadság és lehetőségek jó felhasználását kívánom minden testvérem számára!

Olyan kincsünk az Istentől kapott szabadságunk, amely az emberségünk egyik alappillére. Van jogunk, lehetőségünk, de felelősségünk is ezzel megfelelően és bölcsen élni. Minden szabad számomra, de ez nem jelenti azt, hogy bármit teszek az helyes is lesz, a javamra, hasznomra válik. A szabad döntésünket az igazságosság és a szeretet képes a helyes irányba terelni, vezetni és vinni. Ráadásul még az is megtörténhet, hogy saját akaratunkból, elhatározásunkból kerülünk valaminek az uralma alá, ahonnan nagyon nehezen tudunk csak megszabadulni. A függőségeink nagy többségét nem ránk kényszerítették, hanem sajnálatosan saját szabadságunk áldozatai lettünk. Szabad vagyok arra, hogy a jót válasszam, de arra is, hogy a rossz mellett döntsek. Ez az érett felnőttkor jellemzője, amikor mindezekért vállalnom kell a felelősséget, sőt a következményeket is. A szabadság tehát nem egy út, amely a jó irányba vezet, hanem az útelágazás, amely döntés elé állít, hogy merre induljak tovább. Vezet felfelé is egy út, amely fárasztó és nehéz, de lefelé is, amely sokkal csábítóbb, hiszen könnyebben lehet rajta haladni. Éljünk jól és bölcsen a lehetőségeinkkel, hogy később ne kelljen megbánni döntéseinket!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy nem csak szabadságot adtál, hanem segítséget is, hogy jól és bölcsen élhessek a lehetőségeimmel!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!