2023. május 23., kedd

Napi felülről:

„Még beszélt Jézus, amikor emberek érkeztek a zsinagógai elöljáró házától, és ezt mondták: Leányod meghalt. Miért fárasztod még a Mestert? Jézus is meghallotta, amit mondtak, és így szólt a zsinagógai elöljáróhoz: Ne félj, csak higgy!”

Márk evangéliuma 5. rész 35-36. vers*

Áldott keddet, a kitartó hit hatalmát, Istenben bízó reménységét és a félelmeinken győztes erejét kívánom minden testvérem számára!

Amikor elér hozzánk a lesújtó hírt, szembesülünk félelemkeltő hatalmával az a legerősebb embert is képes összetörni. Minél jobban szeretünk valakit, annál nagyobb félelem és rémület környékez meg bennünket annak hallatán, hogy elveszíthetjük őt. A szülő gyermek tekintetében ez különösen igaz. Jairus, a településen található istentiszteleti hely egyik ismert vezetője kérte meg Jézust, hogy gyógyítsa meg súlyosan beteg 12 éves lányát. Mielőtt azonban a házához értek volna, megérkezett a fájdalmas hír a gyermek haláláról. Az aggódó kívülállók véleménye szerint, most már bezárult a hit és a bizalom ajtaja és a fájdalmas, félelmetes gyásznak kell ajtót nyitni. Nincs értelme reménykedni, mert teljességgel felesleges, ha eddig nem segített az Isten, ezután már úgysem fog. Jézus azonban nem mondott le erről a családról, hiszen ezért indult el az otthonukhoz. Inkább az édesapát kellett bátorítania arra, hogy ne adja meg magát a félelem, csüggedés vonzásának, és ne engedje el a hit megtartó kötelékét. Amíg a mennyei Atya nem mond le valakiről, addig mi se tegyük ezt meg! A hit nem ért és nem tud mindent, hanem abban bízik, aki mindent képes a hívő javára fordítani.

Mennyei Atyám, köszönöm bátorító biztatásodat, hogy a legsötétebb, legnehezebb időkben is ragaszkodjam hitemhez bármilyen gyenge is vagyok!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!