2023. május 16., kedd

Napi felülről:

„Mert a nyomorúság sok próbája között bőséges az ő örömük, és nagy szegénységükből a tisztaszívűség gazdagsága lett.”

Pál második levele a korinthusiakhoz 8. rész 2. vers*

Áldott keddet, a tisztaszívű, érdek nélküli szeretet túlcsorduló és bőséges örömét kívánom minden testvérem számára!

Amíg egészséges a lelkem addig, örömmel, jószívvel és hálával tudok adni, segíteni és megosztani. Ettől még az sem képes elválasztani, ha nekem éppen kevesebb van, mert az ajándékozó szív ereje szüntelenül dobog bennem, ami a tetterős élet jele. Az adakozó szeretet először önmagát adja, mert nem könyöradományban, lekezelő alamizsnában gondolkodik, hanem valódi kapcsolatokban. Úgy akar adni, mintha ő lenne az, aki segítségre szorul, ezért nem érzi veszteségnek, amit másoknak juttat, hanem áldásnak és örömnek. Ettől választhat el bennünket egy beszűkült, önző és magának való gondolkodás, hozzáállás és lelkület. Amikor azzal szeretnénk nyerni, többre jutni és győzi, hogy magunknak tartunk meg mindent és falakat építünk magunk köré, hogy ne kelljen meghallani sem a szükségbe lévők zavaró hangját, az egy beteg, szívtelen és embertelen út választása. Rövid távon előnyt szerezhetünk ezáltal, de ezzel a legfontosabb, legtisztább értékeinket áldozzuk fel. A nyomorúságaink próbája abban erősítsen meg bennünket, hogy amíg lehetőségünk van, sohasem szabad becsukni a rászorulók előtt az ajtónkat, mert az Úr sem tette még meg ezt velünk!

Mennyei Atyám, köszönöm az ajándékozó szeretet örömét, gazdagságát és erejét, amellyel engem is elértél, és amibe be is hívtál!  

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!