2023. május 15., hétfő

Napi felülről:

Akkor Mózes könyörgött az Örökkévalónak Mirjám érdekében: „Ó, Isten, kérlek, gyógyítsd meg őt!”

Mózes negyedik könyve 12. rész 13. vers*

Áldott hétfőt, a szeretteinkért, barátainkért való, tőlünk telhető legteljesebb odaszánást és küzdelmet kívánok minden testvérem számára!

Mózesnek Isten elhívott és alázatos szolgájának az egész családja átélt már sok csodát az évek alatt. A nővére Mirjám volt ott, amikor csecsemőként egy gyékénykosárba helyezték a szülei és a Nílus nádasába rejtették. Merészen ő ajánlotta a fáraó lányának, aki észrevette a síró fiút, hogy szerez majd neki megfelelő szoptató dajkát, aki így az édesanyja lehetett. Együtt élték át, az Egyiptomból való szabadulás örömét és Isten jelenlétének valóságát. Most mégis komoly családi konfliktus támadt köztük. Áron, a bátyja és Mirjám Mózes ellen fordultak, mert nehezteltek rá felesége származása miatt. Ezzel megromlott a családi békesség, de ezzel együtt az Örökkévaló elhívását, döntését is kétségbe vonták azzal, hogy Mózes helyébe kívántak állni. Az Úr közbelépett és Mirjám megbetegedett, egyik pillanatról a másikra leprás lett, vagyis fertőző beteg, akit karanténba kellett zárni, a táboron kívül. Ekkor könyörög Mózes a testvéréért, aki nemsokkal előtte még rosszindulattal telve beszélt ellene. Nem elégtételt érezve, hanem őszintén és odaszántan küzdve testileg és lelkileg is beteg nővéréért! Ezzel állhatott helyre a család békessége és egysége és nem csupán Mirjám egészsége!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy te azt akarod, hogy meggyógyuljanak a kapcsolataim emberekkel és veled is, akármilyen nehézség is történt előtte!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!