2023. május 14., vasárnap

Napi felülről:

„Aki szereti a pénzt, nem elégszik meg a pénzzel, sem a jövedelemmel az, aki szereti a vagyont. Ez is hiábavalóság!”

A prédikátor könyve 5. rész 9. vers*

Áldott vasárnapot, a pénz, vagyon és gazdagság helyes értékelését és felhasználását kívánom minden testvérem számára!

Mi azzal a baj, ha szeretjük vagy szeretnénk, hogy mindig legyen elég pénzünk, vagyonunk a mindennapi élet kihívásaihoz? Ezzel talán semmi, de a probléma ott kezdődik, amikor csak az ajándékra figyelünk, az ajándékozót pedig elhanyagoljuk. Amikor az lesz a fontos, hogy nekünk mink van másokhoz képest és nem az, hogy mire is kaptunk azt, amit eddig elértünk. Amikor attól függ a biztonságérzetünk és a békességünk, hogy mekkora összeget birtoklunk és nem attól, hogy mennyire szeret bennünket az Isten és mi mennyire szeretünk másokat. A pénz szeretete, szerelme mámorító és kábító hatású, ráadásul soha nem lehet vele betelni, megelégedni, mindig többre kívánkozik. Ebből fakadnak az irigység, kapzsiság és önzőség mérgező gyümölcsei is. Ráadásul elveszi tőlünk annak a lehetőségét, hogy a szeretetünket Isten és mások iránt erősítsük és fejlesszük. Amikor a vagyon megszerzése lesz a legfontosabb cél a boldogságkeresésünk közben, arra rá fognak menni mind az emberi, mind a mennyei kapcsolataink, hiszen a szívünk legértékesebb helyeiről fognak kiszorulni. A szeretet akkor lesz igazi kincsé, ha nem tárgyakba, vagyonba fektetjük, hanem a mennyei Atyával és embertásainkkal való őszinte közösségbe.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy tőled kaptam minden lehetőségemet, pénzemet és vagyonomat, ezért téged áldalak, szeretlek és neked akarok velük szolgálni!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!