2023. június 16., péntek

Napi felülről:

„Mert az Úr, a te Istened emésztő tűz, féltőn szerető Isten!”

Mózes ötödik könyve 4. rész 24. vers*

Áldott pénteket, Isten valóságos, mély és elkötelezett szeretetének felfedezését, megélését és viszonzását kívánom minden testvérem számára!

Sok mindent gondolhatnak, feltételezhetnek rólunk, de igazán csak az fog megismerni bennünket, akit nagyon szeretünk és ő is viszonozza ezt az érzésünket, elkötelezettségünket. Az Istenbe vetett hitünknek is sokkal többnek kell lennie annál, minthogy valljuk, elismerjük a létezését, hiszen ettől még nem változik meg az életünk, nem élünk meg vele egy valódi közösséget. A mennyei Atya szeretete irántunk egyrészt felfoghatatlanul mély, erős és elkötelezett, másrészt érzékeny és elfogadásra váró. Az egész teremtettség ennek az egyik fontos bizonyítéka. Ennél még nyilvánvalóbb bemutatása az a lépés, amellyel közénk jött Jézus Krisztusban, hogy a céltévesztésünk, hitetlenségünk és gonoszságunk ellenére is visszaszeressen és ajándékozzon számunkra egy nyitott ajtót önmagához. Arra nincs módunk itt a földön, hogy minden összefüggést megértsünk, minden tudás birtokába legyünk, de a legfontosabb igazság mégis az életünk, a lelkünk öröme, biztonsága és reménysége lehet. Az Úr az én Istenem, mindenkinél jobban szeret engem és vár arra, hogy én is viszonozzam mindezt őszinte és teljes szívvel!

Mennyei Atyám hálát adok azért a mély és elkötelezett szeretetért, amellyel felém fordultál és meghívtál magadhoz!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!