2023. június 13., kedd

Napi felülről:

„Ne is kritizálva éljetek és semmiképpen ne kerülhessetek jogos kritika alá!  Ne is ítéljetek el és semmiképpen ne lehessen benneteket elítélni! Bocsássatok meg és ti is bocsánatot fogtok nyerni!”

Lukács evangéliuma 6. rész 37. vers*

Áldott keddet, az irgalom, a könyörület és a szeretet igaz szabadságát kívánom minden testvérem számára!

Az a csábító abban, hogy másokat bíráló, kritizáló és elítélő módon nyilatkozzak meg, hogy eközben magamat egyre jobbnak és igazabbnak látom míg a másikat egyre rosszabbnak. Ráadásul eközben még azt is el tudom magammal hitetni, hogy mindezt csak az igazság nevében és őszinte szándékkal teszem. Hiába érzem legbelül, hogy ez nem válik a javamra, de sokkal egyszerűbb és könnyebb megítélni, elítéli és vádolni, mint önmagamból kiindulva irgalommal, könyörülettel és mentő szeretettel nézni másokat. Nagyon sokszor épp a saját bűneim miatt próbálok mások hibáira rámutatni, mert úgy gondolom, hogy mindeközben engem elkerül az ítélet, hiszen én vagyok a bírói székben. A mennyei Atya azonban nem személyválogató, attól, hogy én folyamatosan kritizálok másokat, nem, hogy felmentene engem, hanem a saját ítélkezi gyakorlatom alapján fog számonkérni. Lehetek nagyon kemény és bírálgató, de akkor a megbocsátás és elengedés erejét, hatalmát ki fogom zárni az életemből és a boldogulásomból, pedig mindez az én javamra lehetne.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy megbocsátottál nekem és arra nevelsz, hogy a szívem kész legyen irgalommal és könyörülettel szeretni akkor is, ha ez nem könnyű!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!