2023. július 31., hétfő

Napi felülről:

„(Jézus) megszólította azokat is, ezzel a példázattal, akik önmagukban, saját igazságukban bíztak, másokat pedig lenéztek.”

Lukács evangéliuma 18.rész 9. vers*

Áldott hétfőt, megtévesztő büszkeségtől, hamis önérzettől és másokat lenéző igazságtól mentes szívet kívánok minden testvérem számára!

Nagyszerű érzés eljutni egy célig, valakivé válni, bízni magunkban, képességeinkben és az igazunkban, de amennyire jó, annyira veszélyes is, amennyiben nem párosul megfelelő alázattal és önértékeléssel. Azt nem kell, de nem is tudjuk félretenni, hogy képesek legyünk magunkat másokhoz hasonlítani, mert ez egy alapvető, természetes és egészséges tulajdonságunk, de amikor a gondolkodásunkat csak erre építjük, nagyon rossz következtetésekre fogunk eljutni. Vagy leértékeljük önmagunkat, mert látszólag nem vagyunk olyan sikeresek, mint egyesek és ezzel eljuthatunk az elkeseredés legmélyebb mocsarába. Vagy éppen ellenkezőleg, beképzelté, önigazzá válhatunk azt érezve, hogy jobbak, a felszínen becsületesebbek, esetleg vallásosabbak vagyunk a többségnél. De a világ sokkal nagyobb, mint, amit látunk belőle. Az emberek szíve jóval mélyebb, mint amit gondolunk róla. Ezért annyira fontos odafigyelni a Mindenhatóra, akinek nincsenek ilyen nehézségei és korlátjai. Ő akkor is őszintén szeret bennünket, ha másokhoz képest vesztesek vagyunk, és nem azért ítél el bárkit is, mert mi lenézzük vagy semmibe vesszük őket. Mi arra kaptunk elhívást, hogy amíg lehetséges, amíg tehetjük felemeljünk másokat, ha tényleg jobb helyzetben vagyunk!

Mennyei Atyám köszönöm, hogy tanítasz elkerülni a hamis büszkeséget, másokat megvető önigazságot, hogy a te igazságodban bízzak teljes szívemből!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!