2023. július 11., kedd

Napi felülről:

Azután ezt mondta nekik: „Vigyázzatok, és őrizkedjetek minden kapzsiságtól, mert ha bőségben él is valaki, életét akkor sem a vagyona tartja meg.”

Lukács evangéliuma 12. rész 15. vers*

Áldott keddet, a valóságos, teljes és múlhatatlan értékek, kincsek meglétét kívánom minden testvérem számára!

Az a vágyunk, hogy gazdagok legyünk, bőségben éljünk és meglegyen minden javunk nem egy ördögi kísértés, hanem abból fakad, hogy az Örökkévaló képére és hasonlatosságára lettünk megteremtve. Nem szegénységre, nélkülözésre vagy nyomorgásra születtünk, hanem arra, hogy a mennyei Atyánál megtaláljuk azt a múlhatatlan kincset és örökséget, amelyet az őt szeretőknek ajándékozott. Akkor tévedünk rossz útra, amikor mindezt nélküle akarjuk beteljesíteni, megvalósítani. Istentől függetlenül törekszünk vagyonra, minél kényelmesebb és jobb életre. Ez itt a földön csak keveseknek sikerül, ahol nem igazságos a javak elosztása, a kapzsiság és az önzés magának gyűjtöget mások kihasználásával és megtévesztésével. Csodáljuk a gazdagok fényűző és gondtalan életét. Neheztelünk rájuk, de közben irigyeljük is őket, pedig ez a fajta jólét nem ad teljes és elveszthetetlen életet, mert kihagyja a számításból azt, aki mindezt biztosította számunkra és számon is fogja kérni. Van bővelkedő élet, ami rád vár, amit neked készítettek elő, amelynek kincseit még elképzelni is nehéz, de ezt akkor kezded felfedezni és élvezni, amikor Isten szerint, benne és tőle van a gazdagságod!

Mennyei Atyám, hálát adok azért a gazdaságért, amit benned nyertem, mert összehasonlíthatatlanul nagyobb és több, mint bármilyen más földi kincs és vagyon!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!