2023. január 15., vasárnap

Napi felülről:

„Így, válaszolt neki a samaritánus nő: Hogyan? Te zsidó lévén tőlem inni kérsz samaritánus nő létemre? Ugyanis a zsidók nem tartottak kapcsolatot samaritánusokkal.”

János evangéliuma 4. rész 9. vers*

Áldott vasárnapot, a gyűlölet, előítélet és ellenségeskedés által épített falak, határok átlépését, lerombolását kívánom minden testvérem számára.

A haragnak, gyűlöletnek és neheztelésnek mindig van valamilyen alapja, háttere és története, ezért képesek olyan erős és tartós falakat építeni az emberek közé. Családok képesek viszályban élni nemzedékeken keresztül. Népek gyűlölködnek egymással mindhalálig. Ezek annyira belevésődnek a szívbe, hogy igen mély változás szükséges ahhoz, hogy leomoljanak a gátak és az emberi igazságok, okoskodások bástyái. Jézus Krisztus azért jött el, hogy megmutassa, milyen a valódi szeretetet. Miközben teljesen megélte azt, hogy hol született, hova tartozik, ezzel együtt nem vette magára azokat az előítéleteket, nemzetileg elvárt gyűlöletet, amely benne élt népében. Esélyt adott azoknak, akikre már rég kimondták az ítéletet és kizárták őket a kapcsolatokból. Nem azt nézte, hogy honnan származik valaki, hanem azt, hogy milyen a szíve vágya! Nem azzal törődött, hogy mások mit gondolnak, hanem azzal, hogy Isten mire indítja, bíztatja és vezeti a lelkét. A gyűlölet, harag és előítéletek a saját magunk által elfogadott és felépített börtönbe tartanak bennünket. A szeretet a lélek szabadsága arra, hogy Istent és az embereket is helyesen, tisztán és jól lássuk ahhoz, hogy áldott kapcsolatban lehessünk velük.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy engem is megszólítottál és minden gonoszságom ellenére segítettél rajtam!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!