2023. január 14., szombat

Napi felülről:

„Aki felülről érkezik, minden fölött van. Aki a földtől való, az a földből létezik és a földről szól. Aki a mennyből érkezik, minden fölött van, így amit látott és hallott azt tanúsítja, de a tanúskodását senki sem fogja fel. Aki elfogadja a tanúskodását, megerősíti, hogy az Isten való igaz.”

János evangéliuma 3. rész 31-33. vers*

Áldott szombatot, Isten igazságának, valóságának megélését és erejét kívánom minden testvérem részére!

Az anyaföld testünk létezésének kezdete és nyugvóhelye, de nem az életünk értelme és végcélja. Van földi összetevőnk, de ennél többől vagyunk, mert a Teremtő az ő képmását is belénk álmodta. Nem szabad tehát földhöz ragadtnak maradnunk, nehogy elmulasszuk megragadni a mennyeit, azt, ami felemelhet, kiemelhet bennünket a porból. Lehet, hogy nem értünk meg, fogunk fel, ragadunk meg mindent, ami fentről érkezik, de az pont elég, ha elhisszük, el- és befogadjuk azt a bizonyságot, tanúskodást, amit Jézus Krisztus tett miattunk és értünk. Isten valósága, igazsága most is tény, de ez jelenleg hit által nyílik meg, tárul fel, mert tényleg fölötte van mindennek, ezért akkor látható, ha jó irányba tekintünk. Az Atya azért küldte el Fiát hozzánk, hogy általa lehetőségünk legyen kilátni a földről egészen mennyig, Isten országáig, amely megérkezett közénk és ránk is vár dicsőséges nagysága. Ragaszkodhatok büszkeségemhez, Istent lenéző vagy semmibe vevő gondolkodásomhoz, de ettől még szeretete értem is lehajolt, hogy nekem is lehetőségem legyen megérkezni oda, ahová igazán otthon lehet a lelkem!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy értem is eljött Jézus Krisztus, hogy kiemeljen a földből és felemeljen egészen a mennyig.

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!