2023. január 10., kedd

Napi felülről:

„Szólj annak érdekében, aki nem tudja jogait megvédeni! Emelj szót a mellett, aki bajba került!”

Példabeszédek könyve 31. rész 8. vers*

Áldott keddet, a számunkra adatott lehetőségek, áldások bölcs felhasználását kívánom minden testvérem számára magunk és azok érdekében is, akik erre képtelenek!

Igaz, hogy első sorban önmagunkért kell kiállnunk, de ehhez hozzá tartoznak azok is, akik a felelősségi köreinkbe tartoznak. Mi lenne, ha egy szülő arra hivatkozna, hogy ő nem gondoskodik a kisgyermekéről, hiszen mindenki lássa el önmagát. Egy munkahelyi főnök nem foglalkozna a beosztottjaival, mert azt csak felesleges tehernek látná. Az orvos csak önmagát gyógyítaná. A tanár csak a saját tanulásával, tudásával törődne. Látszik, hogy ez a társadalom, az együttélés összeomlását jelentené. Ennek ellenére sokszor megkísért bennünket az az önző, magunknak élő kényelmes élet gondolata, amikor el szeretnénk hárítani magunktól azokat a felelősségeket is, amelyek abból fakadnak, akik vagyunk, amilyen lehetőségeink vannak. Minél jobban látom, hogy kik azok, akik rám lettek bízva, akiket segítenem, támogatnom kell, mert egyedül még vagy már képtelenek rá, annál inkább megtalálom önmagam helyét és életem célját, igaz emberségem kiteljesedését és megvalósulását!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert már akkor szerettél és eljöttél a segítségemre, amikor én még nem is kerestelek, de tudtad, hogy szükségem van rád!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!