2023. február 6., hétfő

Napi felülről:

„Ne ítélkezzetek ránézésre, hanem az igazságos döntést válasszátok ki!”

János evangéliuma 7. rész 24. vers*

Áldott hétfőt, igaz, helyes és megfontolt véleményeket, döntéseket és ítéleteket kívánok minden testvérem számára!

Az elhamarkodott, ránézésre, látszat szerint megfogalmazott véleményünk, ítéletünk az a könnyű út, amelyet legtöbb esetben azért használunk, mert vagy annyira magabiztosak vagyunk, vagy ezzel próbáljuk leplezni bizonytalanságunkat. Amikor van olyan szempont amely alapján igazunk lehet, az még egyáltalában nem jelenti azt, hogy látjuk a teljes képet és helyes döntést fogunk hozni. Óvakodjunk attól, hogy saját okosságunk, műveltségünk és ismeretünk elbűvöljön bennünket annyira, hogy ne járjunk utána a felmerülő kérdéseknek, ne beszéljünk őszintén és mélyen azzal, akiről véleményt kívánunk megformálni és ne keressünk, kutassunk az igazságos válasz után. A véleményünk és az ítéleteink jelzik, hogy hol tartunk az élet, a hit és a bölcsesség útján, amit mások is figyelnek és látnak. Mivel nem vagyunk sem mindentudók, se tévedhetetlenek és a szívekbe se látunk bele teljesen, ezért olyan fontos a mennyei Atyánál is utána járni ügyeinknek, amelyben döntést kell majd hoznunk.

Mennyei Atyám, hálát adok, mert te vagy az igaz bíró, akitől érdemes naponta tanulnom, hogy miként hozzak helyes döntéseket!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!