Kapcsolatom Istennel

40 Márta pedig teljesen lefoglalta magát a sokféle szolgálattal. Ezért előállt Márta, és így szólt: „Uram, nem törődsz azzal, hogy a testvérem magamra hagyott a szolgálatban? Mondd hát neki, hogy segítsen!”
41 Az Úr azonban így felelt neki: „Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz,
42 pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle.”

Lukács 10:40-42

Mária és Márta igéjét akartam hozni elsőként, hogy ne felejtsük el hogy mennyire fontos a KAPCSOLAT Istennel, nem csak a szolgálat. És ahogy próbáltam összeszedni ezzel kapcsolatban a gondolataimat, a TűzBibliában ezt a magyarázatot találtam, ami pontosan azt fogalmazza meg amit át akartam ma adni:

Bár szükséges és jó, ha tevékenyen, kézzel foghatóan szolgálunk Istennek, legelső és legfontosabb dolgunk mégis az, hogy Jézust szeressük, neki szánjuk oda magunkat. Ezt azzal fejezhetjük ki, ha időt töltünk vele: imádjuk őt, olvassuk Igéjét és tanulunk belőle. Annyira lefoglal az Úr munkája (vagy a mindennapi munka), hogy nem szánunk időt jelenlétének élvezetére? Annyira leköt mindaz, amit elvileg Istenért teszünk, hogy nem töltünk időt vele? Pedig épp erre lenne szükségünk.

Imádkozzunk, de figyeljünk arra, hogy tudjon Isten szólni hozzánk, mert a kapcsolat kétirányú. Ne csak mi beszéljünk, hagyjuk hogy szóljon hozzánk minden nap, a csendességünkben, az Igéje által, tanítások által. Legyen a fülünk kész a hallásra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!